Comedor escolar

Os menús que se serven no colexio son variados, equilibrados e adaptados ás necesidades nutricionais de cada grupo de idade e en consonancia coas recomendacións nutricionais. Unha alimentación equilibrada é importante para o rendemento académico e persoal dos estudantes. Durante o horario de comedor, de 13:30 h. a 15:30 h., o teléfono de avisos e urxencias é o 609 89 22 27.

Comedor escolar

Os menús que se serven no colexio son variados, equilibrados e adaptados ás necesidades nutricionais de cada grupo de idade e en consonancia coas recomendacións nutricionais. Unha alimentación equilibrada é importante para o rendemento académico e persoal dos estudantes. Durante o horario de comedor, de 13:30 h. a 15:30 h., o teléfono de avisos e urxencias é o 609 89 22 27.

Obxectivos

Obxectivos

O comedor escolar, como servizo educativo complementario ao ensino, atende os seguintes obxectivos:

  • Educación para a saúde, hixiene e alimentación: encamiñados a desenvolver e reforzar a adquisición de hábitos alimentarios saudables, normas de comportamento e correcto uso e conservación dos útiles do comedor.
  • Educación para a responsabilidade: facendo partícipes ao alumnado, en función da súa idade e nivel educativo, nas tarefas, intervencións e proxectos que se desenvolvan nos comedores.
  • Educación para o lecer: planificando actividades de lecer e tempo libre que contribúan ao desenvolvemento da personalidade e ao fomento de hábitos sociais e culturais.
  • Educación para a convivencia: fomentando o compañeirismo e as actitudes de respecto, educación e tolerancia ente os membros da comunidade escolar, nun ambiente emocional e social adecuado.

O comedor escolar, como servizo educativo complementario ao ensino, atende os seguintes obxectivos:

  • Educación para a saúde, hixiene e alimentación: encamiñados a desenvolver e reforzar a adquisición de hábitos alimentarios saudables, normas de comportamento e correcto uso e conservación dos útiles do comedor.
  • Educación para a responsabilidade: facendo partícipes ao alumnado, en función da súa idade e nivel educativo, nas tarefas, intervencións e proxectos que se desenvolvan nos comedores.
  • Educación para o lecer: planificando actividades de lecer e tempo libre que contribúan ao desenvolvemento da personalidade e ao fomento de hábitos sociais e culturais.
  • Educación para a convivencia: fomentando o compañeirismo e as actitudes de respecto, educación e tolerancia ente os membros da comunidade escolar, nun ambiente emocional e social adecuado.